Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Ziraat

Bitki Islahı ve Genetik Daha büyük görüntüle

Bitki Islahı ve Genetik

9786054649457

Akademisyen Kitabevi

225,00 TL

180,00 TL

-20%


KDV Hariç: 180,00 TL

Bitkilerin kültüre alınması ile başlayan bitki ıslahı, başlangıçta, gıda ve giyinme amaçlı hedef bitkilerin seçimine yönelik faaliyetleri kapsarken; zamanla daha faz­la verim, süsleme, boyama ve beğeni gibi çoğalan ve farklılaşan ihtiyaçlara yönelik olarak çeşitlenmiş ve genetik yanında daha önce kullanılmayan çok farklı bilim dallarının da dahil edildiği faaliyetler haline dönüşmüştür.

Islahçı ve araştırmacılar, çalışmalarında kullanım amacına bağlı olarak, kül­türü yapılan bitki genotiplerinde gördükleri eksik ya da fazla bitkisel karakterleri tamamlama ya da elemine etme yoluna gitmişlerdir. Islahçılar, bu süreç içerisinde karşılaştıkları sorunları çözümleme yanında, mevcut bitkisel ürünleri çeşitlendir­me ya da günümüz ihtiyaçlarına yönelik yeni bitkilerin kültüre alınması imkan ve olanaklarını da bulmak zorunda kalmışlardır.

ISBN9786054649457
Basım Yılı2013
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı183
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)PROF.DR.MUSTAFA OĞLAKÇI PROF.DR.İSKENDER TİRYAKİ

Yorum Yaz

Bitki Islahı ve Genetik

Bitki Islahı ve Genetik

Bitkilerin kültüre alınması ile başlayan bitki ıslahı, başlangıçta, gıda ve giyinme amaçlı hedef bitkilerin seçimine yönelik faaliyetleri kapsarken; zamanla daha faz­la verim, süsleme, boyama ve beğeni gibi çoğalan ve farklılaşan ihtiyaçlara yönelik olarak çeşitlenmiş ve genetik yanında daha önce kullanılmayan çok farklı bilim dallarının da dahil edildiği

Yorum Yaz