Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

MÜHENDİSLİK - TEKNİK

Makina Elemanları Cilt 1 Daha büyük görüntüle
Göz Gezdir

Makina Elemanları Cilt 1

9786052396308

Akademisyen Kitabevi

400,00 TL

320,00 TL

-20%


KDV Hariç: 320,00 TL

·         Makina Elemanları ve Mühendislikte Tasarım

·         Makina Tasarımında Mukavemet

·         Makina İmalatında Malzeme Seçimi

·         ISO Toleransları ve Geçmeler

·         Akslar ve Miller

·         Bağlama Elemanları

·         Mİl-Göbek Bağlantıları (Kamalar, Pim ve Pernolar, Sıkı Geçme  Bağlantıları)

·         Cıvata Somun Bağlantıları

·         Çözülemeyen Bağlama Elemanları (Perçin, Kaynak, Lehim, Yapıştırma)

Makina elemanları makinaları oluşturan elemanların hesaplama ve şekillendirme prensiplerini (konstrüksiyon esaslarını) inceleyen bir bilim dalıdır. Bir makinanın fonksiyonunu yerine getirebilmesi için gerekli olan makina elemanları, mekanik özellikleri,  zorlama  durumları  ve  şekillendirmeleri  açılarından  çok  çeşitli  özelliklere sahip  olabilmekte  ve  mukavemet  hesapları,  uygun  malzeme  seçimi  ve  imalat yöntemleri konstrüksiyonda  önemli rol oynamaktadır.

Makina Elemanları kapsamında değerlendirilen elemanların çok ve çeşitli olmaları nedeniyle bu ders  Makina Mühendisliği başta olmak üzere diğer bazı mühendislik dalları (Tekstil, Endüstri, Maden Mühendisliği gibi) eğitim-öğretim programlarında genellikle iki kısımda verilmektedir. Bir ders kitabı şeklinde hazırlanan bu kitap, Makina Elemanları I ve Makina Elemanları II dersleri içeriklerine uygun olarak iki cilt olarak düzenlenmiştir. Kitaplarda öğrencilerin kolay anlayabileceği düzey ve düzen gerçekleştirilmeye çalışılmış, öğrenmeyi kolaylaştırmak amacıyla her konunun sonuna uygulama ve konstrüksiyon örnekleri konulmuş, özgün ve sade bir anlatım tarzı benimsenerek Türkçe kelime, deyim ve kavramlar kullanılmaya özen gösterilmiş ve SI birim sistemi kullanılmıştır.

Üniversite   seviyesinde   teknik   öğrenim   gören   mühendis   adayı   öğrenciler   ve endüstride çalışan mühendisler için hazırlanan Makina Elemanları Birinci Ciltte makina konstrüksiyonunda mukavemet hesabı esasları, malzeme seçimi, ISO toleransları ve geçmeler, miller ve akslar ile bağlama elemanları incelenmiştir. Mil-göbek bağlantılarından önce mil ve aksların tanıtılması uygun görülmüş ve daha sonra mil- göbek bağlantıları (kama, pim ve pernolar, sıkı geçme, sıkma geçme ve konik geçmeler), cıvata-somun bağlantıları ve çözülemeyen bağlama elemanları (perçin, kaynak, lehim ve yapıştırma) hesap ve şekillendirme esasları karmaşık teorik formüllerden mümkün mertebe kaçınılarak birbiriyle uyumlu bir şekilde işlenmiştir. Konular değerlendirilirken metinle doğrudan ilişkisi olmayan şekiller konmamış, temel kavramlar kolay anlaşılabilir bir biçimde sunulmaya çalışılmıştır. Elemanlar incelenirken hesap formülleri, semboller (DIN, ISO, TSE standartlarına uygun) çizelgeler ve konstrüktif şekiller pratikte çalışan mühendislerin de rahat yararlanacağı şekilde düzenlenmeye  gayret  edilmiştir.  Basıma  hazırlanmakta  olan  kitabın  ikinci  cildinde yaylar, kavramalar ve frenler, kaymalı ve yuvarlanma elemanlı yataklar, kayış-kasnak ve zincir mekanizmaları, sürtme çarkları ve dişli çarklar incelenecektir. Hazırlanan kitapta, bilim ve teknolojik gelişmelerin kazandırdığı yeni bilgi, metod ve değerlerin yer almasına özen gösterilmeye çalışılmıştır.

ISBN9786052396308
Basım Yılı2017
Basım Sayısı7.basım
Sayfa Sayısı417
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)Prof.Dr.Erdem KOÇ

Yorum Yaz

Makina Elemanları Cilt 1

Makina Elemanları Cilt 1

·         Makina Elemanları ve Mühendislikte Tasarım

·         Makina Tasarımında Mukavemet

·         Makina İmalatında Malzeme Seçimi

Yorum Yaz