Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

EĞİTİM BİLİMLERİ

Güney Kafkasya’dan Türkiye’ye Gelen Öğrencilerde Türkiye Algısı Daha büyük görüntüle

Güney Kafkasya’dan Türkiye’ye Gelen Öğrencilerde Türkiye Algısı

9786257354455

Akademisyen Kitabevi

125,00 TL

100,00 TL

-20%


KDV Hariç: 100,00 TL

Dünya üzerinde uluslararası ilişkilerde öne çıkan “yumuşak güç siyasi güç, ekonomik güç, sivil güç, normatif güç, kültürel güç… vb.” gibi belirleyici değerlerden yola çıkarak bu durumun Türkiye üzerindeki etkisinin eğitim alanındaki yansımalarının anlaşılması için hazırlanan bu çalışma kapsamında eğitim amacı ile Güney Kafkasya’dan (Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan) gelen öğrencilerin, Türkiye’ye yönelik algı ve tutumlarının ölçülmesi ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerin Türkiye algılarının ortaya konması, gelmeden önce ve geldikten sonraki algıları arasında bir değişim olup olmadığı ve değişim söz konusu ise bu değişimin ne yönde olduğunun ölçülmesi planlanmıştır.

Çalışmanın hazırlanması aşamasında Türkiye’de eğitim gören Güney Kafkasya uyruklu öğrencilerin eğitim gördükleri şehirler ve okullar tespit edilerek bu okullarda yüz yüze anketler gerçekleştirilmiş ve karşılaştırılabilir bir veri elde edebilmek için tüm topluluğu temsil edecek bir örneklem seçilmiştir. Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de geçirdikleri süre ve eğitim beklentisine baktığımızda çalışmanın farklı illerde yürütülmesi sebebi ile yaşanan sıkıntıların ve oluşan olumlu veya olumsuz algının bölgesel değil genel olduğu sonucuna varılmıştır. Öğrencilerin arkadaşlık ilişkileri kurabilmeleri ve sosyalleşme süreçlerine katkıda bulunulması, çoğunlukla yurt ve evlerde kaldıklarını dikkate alarak bu anlamda kaldıkları alanlardaki konforlarının ve güvenliklerinin artırılması, Türkiye’ye eğitim amaçlı gelen öğrencilere Türkiye’nin daha iyi anlatılması ve kültürümüzle ilgili bilgilendirmelerin yapılması ile daha fazla uyum göstermeleri sağlanmalıdır. Öğrenciler ile kurulacak iletişimin güçlendirilmesi hem öğrencilerin Türkiye’de geçireceği sürede kendilerini daha iyi hissetmelerine, hem de hali hazırda mevcut olan güven ve sempati duygusunun artması ile Türkiye’den daha olumlu hislerle ayrılmalarına yardımcı olacaktır.

ISBN9786257354455
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı76
Yazar(lar)Yıldız DEVECİ BOZKUŞ, Eda BEKÇİ ARI
Ebat "cm"13,5 x 21
BISACTRV000000

Yorum Yaz

Güney Kafkasya’dan Türkiye’ye Gelen Öğrencilerde Türkiye Algısı

Güney Kafkasya’dan Türkiye’ye Gelen Öğrencilerde Türkiye Algısı

Yorum Yaz