Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

EĞİTİM BİLİMLERİ

Eğitimde Bireysel Farklılıklar Daha büyük görüntüle

Eğitimde Bireysel Farklılıklar

9786051337746

Nobel Akademik Yayıncılık

245,00 TL

208,25 TL

-15%


KDV Hariç: 208,25 TL

İnsanlar arasında sayılamayacak kadar çok farlılık olması eğitimcileri hem her öğrencinin bireysel yetenekleri ve isteklerine hem de toplumun olanakları ve gereklerine uygun eğitim ortamları ve öğretim programları hazırlama sorumluluğu yüklemektedir. Eğitim ortamlarında bireylere tasarlanan davranışları kazandırmak için yapılan işlemlerde başarı, her birinin yapısının böyle bir uygulamaya ne derece uygun olduğunun bilinmesine bağlıdır. Bu gerçeği gören eğitimciler, öğretme/davranış değiştirme işlemlerinde etkili olan belli başlı kişilik özelliklerinin belirlenmesi, ölçülmesi ve eğitim ortamlarında uygulanması konularında araştırmalar yapmışlardır ve yapmaya devam etmektedirler.
Bu eserde bilişsel özellikler olarak zekâ, öğrenme biçimi, önbilgi, ilgi, güdülenme, duyuşsal özellikler olarak öz yeterlik inançları, denetim odağı, içe dönüklük/dışa dönüklük, epistemolojik inançlar ve cinsiyet algısı gibi eğitimde başarıyı etkileyen konular ele alınmıştır. Her konu, alanında yetkin yazarlar tarafından, yurt dışında ve yurt içinde yapılmış araştırmaları içerecek şekilde kapsamlı ve kolay anlaşılır bir üslupla yazılmıştır. Bu niteliği ile “Eğitimde Bireysel Farklılıklar” eğitim ve psikoloji alanında öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrenciler için yararlı bir kaynaktır.

ISBN9786051337746
Basım YılıMart 2017
Basım Sayısı4. Baskı
Sayfa Sayısı340
Yazar(lar)Yıldız Kuzgun , Deniz Deryakulu , Ali Şimşek , Binnur Yeşilyaprak , Balaban Salı , Metin Pişkin , Fatma Hazır Bıkmaz , Berrin Eylen Özyurt
Editör(ler)Yıldız Kuzgun , Deniz Deryakulu

Yorum Yaz

Eğitimde Bireysel Farklılıklar

Eğitimde Bireysel Farklılıklar

Yorum Yaz