Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Edebiyat Araştırmaları / Edebiyat Tarihi

Türk Edebiyatında Fantastik Roman Daha büyük görüntüle

Türk Edebiyatında Fantastik Roman

9789944157247

Hiperlink Yayınları

65,00 TL

52,00 TL

-20%


KDV Hariç: 52,00 TL

Modern zamanların güçlü ve etkili anlatım biçimlerinden olan romanın kendi içinde gösterdiği çeşitlilik, ayrıldığı türler bazen destan, efsane, masal bazen hikâye, mesnevi vb.den etkilenerek gerçeküstü, olağanüstü unsurlarla bezenmiş ve tabiatından uzaklaşmış bazen de tanımı içinde, çizilen sınırlara sadık kalarak yaşanmış ya da yaşanması mümkün unsurlar etrafında şekillenmiştir. Bu çift yönlü tutum özellikle 2000 sonrasında birincinin lehinde gelişim göstermiş ve fantastik roman örnekleri Türk edebiyatında yazılması ve okunması bakımında talep ve tercih edilen bir mecraya girmiştir.

 

Fantastik romana olan ilginin artması yalnız Türk edebiyatında değil, dünya ve özellikle Batı edebiyatında da dikkati çekecek ölçüdedir. Bu çalışmada Türk ve dünya edebiyatında neredeyse eş zamanlı görülen bu eğilimin sebepleri, yazarların bu türü tercih etme nedenleri, fantastik romanın özellikleri ve çeşitleri, çok karıştırılan bilimkurgu, gotik, ütopik ve disütopik roman ile farklılıkları ortaya konularak Tanzimat Döneminden önce kaleme alınan ve fantastik unsurlar içeren Muhayyelât'tan günümüzde sağlam kurgulanmış ve başlı başına fantastik roman hüviyeti taşıyan roman örnekleri incelenerek Türk edebiyatında fantastik romanın geldiği nokta dikkatlere sunulmuştur.

ISBN9789944157247
Basım Yılı2011
Sayfa Sayısı375
Yazar(lar)Nuran Özlük

Yorum Yaz

Türk Edebiyatında Fantastik Roman

Türk Edebiyatında Fantastik Roman

Yorum Yaz