Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Edebiyat Araştırmaları / Edebiyat Tarihi

Gaziantep Mani, Ninni, Fıkra ve Tandır Hikayeleri Daha büyük görüntüle

Gaziantep Mani, Ninni, Fıkra ve Tandır Hikayeleri

9786052015025

Hiperlink Yayınları

22,00 TL

17,60 TL

-20%


KDV Hariç: 17,60 TL

Elinizdeki bu çalışma, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin tüm bölümlerde öğrenim gören 1. Sınıf öğrencilerinin büyük bir heyecan ve fedakârlıkla yaptıkları derlemeler neticesinde ortaya çıkmıştır. Gaziantep Mani, Ninni, Fıkra ve Tandır Hikâyeleri adlı bu çalışmada Gaziantep merkezinde ve köylerinde ulaşılan kaynak kişilerle fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı gibi teknik araçlar kullanılarak görüşmeler yapılmıştır. Daha sonra eldeki ses kayıtları deşifre edilerek metin haline getirilmiştir.

 

Kaynak kişi olarak bu çalışmaya katkı sağlayan ve anonim halk edebiyatının ürünlerini bizlerle paylaşan Gaziantep halkının desteği de bu çalışmanın ortaya çıkmasında çok önemlidir. Yapılan bu çalışma bize göstermiştir ki; tarih öncesi çağlardan beri önemli yerleşim yerlerinden biri olan Gaziantep’te masallar, ninniler ve maniler sözlü kültür ortamlarında hâlâ varlığını korumaktadır. Çalışma, unutulma tehlikesiyle yüz yüze olan somut olmayan kültürel mirasımızın ortaya çıkarılmasına katkı sağlama amacı taşımaktadır. Bu bakımdan okur için de yararlı olacağına inanıyorum.

-Sakine Hakkoymaz-

ISBN9786052015025
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı151
Yazar(lar)Sakine Hakkoymaz

Yorum Yaz

Gaziantep Mani, Ninni, Fıkra ve Tandır Hikayeleri

Gaziantep Mani, Ninni, Fıkra ve Tandır Hikayeleri

Yorum Yaz