Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Eczacılık Kitapları

İlaç Metabolizması Daha büyük görüntüle

İlaç Metabolizması

9786054797349

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

Tükendi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Eczacılık, temel bilimleri ve tıp bilimlerini de kapsayan çok disiplinli bir bilim alanıdır. İlaç metabolizmasının bilinmesi akılcı ilaç kullanımı konusunda önemli bir yer tutar.

Biyotransformasyon sonucunda metabolitlerin oluştuğu 19. yüzyılın sonlarında keşfedilmiş olup ilk metabolit benzoik asidin glisin konjügatı hippurik asittir. Wohler’in öğrencisi Keller 1842 yılında hippurik asidi kendi idrarından izole etmiştir. Bir azo boyar bileşiği prontosilin metaboliti olan sülfanilamid, sülfonamit türevi antibakteriyel ilaçların keşfini sağlamıştır.

Vücuda alınan kimyasalların değişime uğradığı keşfedildikten sonra biyotransformasyon konusunda araştırmalar yapılmış ve bilim insanları “Oluşan yeni kimyasallar zararlı mıdır?” sorusuna yanıt aramaya başlamışlar. İlaçların ve insanlığın maruz kaldığı diğer kimyasalların metabolitleri üzerinde yapılan yoğun araştırmalar sonucunda toksik metabolitlerin varlığı saptanmıştır.

Bilimsel veriler temel alınarak ilaçların vücuttaki öyküsünün anlatıldığı bu kitabın, okuyucularına yararlı olmasını diliyorum.
Prof. Dr. Sevim Rollas

ISBN9786054797349
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı206
Yazar(lar)Sevim Rollas

Yorum Yaz

İlaç Metabolizması

İlaç Metabolizması

Yorum Yaz