Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Dahiliye

Video Terapi Daha büyük görüntüle

Video Terapi

9786258399851

Akademisyen Kitabevi

375,00 TL

300,00 TL

-20%


KDV Hariç: 300,00 TL

Dilemekle olmaz ki, talip olmak gerek. Talip olmak da yetmez, aramak gerek. Arasan da bulamazsın, bulsan da göremezsin. Ama bulanlar sade­ce arayanlardır. Cevabını bulamadığımız her arayış, daha çok aramamı­za sebep olur. Aradığımızı bulamamak, bulup tanıyamamak? Şifa olacak bulduklarımız; bedenimize ve ruhumuza, hitap ederek huzur vermelidir. Biliyoruz ki, insan, sadece maddi bir bedenden ibaret değildir. Almış ol­duğumuz gıdalar beden içerisinde bir kafeste unutulan ruhumuzu da bes­lemelidir.

Olumlu davranış modelleri geliştirmek ve problem çözme stratejileri­ni artırmak için videoların yararlılığını gösteren birkaç çalışma yapılmış­tır. Videoların terapötik ve anlatımsal hedeflere ulaşmada iyi bir yardımcı olduğu ve özellikle videolu anlatımların gençleri etkileme konusunda po­tansiyel etkiye sahip olduğu belirtilmiştir. Videolar daha fazla geribildirim netliğine izin verir, sözel olmayan tepkileri geliştirir, geçmiş etkileşimleri­nin tekrarlanmasına izin verir ve aktarımın yoğunluğunu anlatabilir. Ay­rıca videoları hazırlamak ve editlemek, erişime açmak, kamera işlemleri ve içeriğin hazırlanması üzerinde düşünerek kontrolünü sağlamak tedavi edici aktif bir rol üstlenebilir.

Esasında teknolojik gelişmelerin yeni özel bir biçimi olan videolar baş­langıçta eğlence amaçlı geliştirilmiştir. Bununla birlikte, son birkaç yılda, eğitim amaçlı ve sağlık alanında kullanımları artmıştır. Son yıllarda; as­tım, kanser, obezite, diyabet, felç ve ağrı gibi kronik süreçteki hastalıkları­nın bilgilendirmesi ve hastalıklarla baş etmede eğitim amaçlı kullanımları gündemdedir. Çeşitli tıbbi hastalıkların tedavisi ve terapötik destek için yeni teknolojiler yaygın olarak geliştirilmekte ve uygulanabilmektedir. Yeni bir tedavi stratejileri planlarken teknolojik gelişmelerden faydalanıl­ması ve bunların insan yararına sunulması önemlidir. İşte bu kitabın özü­nü oluşturan adına “VideoTerapi” dediğimiz video izlerken terapi olmak gibi.

ISBN9786258399851
Basım Yılı2022
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı244
Yazar(lar)Sema YILMAZ RAKICI
BISACMED004000
DOI

Yorum Yaz

Video Terapi

Video Terapi

Yorum Yaz