Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları   

Klinik Çocuk Nörolojisi Daha büyük görüntüle

Klinik Çocuk Nörolojisi

9786053970682

Adana Nobel Kitabevi

200,00 TL

160,00 TL

-20%


KDV Hariç: 160,00 TL

Bu kitabının editörünün ön sözündeki düşüncelerini paylaşıyorum. Çocuk sağlığı ve hastalıkları ve özellikle çocuk nörolojisi ile ilgili uygulamalarımda iyi alınan bir öykünün ve iyi yapılan bir fiziksel ve nörolojik incelemenin tanıyı koymada tek gereksinim olduğuna inandım; bunu her durumda öğrencilerime de öğütledim. Modern nörogürüntüleme incelemelerine geçmeden önce "Lezyon nerede?, "Hastada ne gibi patolojik bulgu var?" ve "Bunun nedeni ne?" sorularını kendimize sorarak bir beyin jimnastiği ile sorunu çözmeliyiz. Bu bize büyük bir beceri kazandıracaktır. Bu sırada, belirti ve bulgulardan tanıya gidişi kolaylaştıracak ve tanıyı pratik bir yaklaşım bir kitaba da gereksinim duyulur.

 

Bu kitabın pratisyen doktorların, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları araştırma görevlilerinin ve ön hekim (intern) lerinin, pratik uygulama yapan tıp öğrencilerinin, Çocuk Nörolojisi Yan Dal Uzmanlığı eğitimi alan uzman doktorların, Çocuk Nörolojisi Yan Dal Uzmanlığı eğitimi alan uzman doktorların, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlarının ve Çocuk Nörolojisi Yan Dal uzmanlarının uygulamalarında karşılaşabilecekleri nörolojik sorunlara pratik bir yaklaşım sağlayarak çok yardımcı olacağına inanıyorum.

 

İÇİNDEKİLER


* Paroksismal Bozukluklar
* Bilinç Değişikliği Durumları
* Baş Ağrısı
* Kafa İçi Basınç Travması
* Psikomotor Gerilik ve Gerileme
* Hipotonik Süt Çocuğu
* Çocukluk Çağında Gevşek Türde Eksteremite Kas Güçsüzlüğü
* Kramplar, Kas Katılığı ve Egzersize Karşı Dirençsizlik
* Duyusal ve Otonomik Bozukluklar
* Ataksi
* Hemipleji
* Parapleji ve Kuadripleji
* Monopleji
* Hareket Bozuklukları
* Gözün Hareket Bozuklukları
* Görme Sistemi Bozuklukları
* Alt Beyin Sapı ve Kafa Siniri İşlev Bozuklukları
* Kafatasının Hacim ve Biçim Bozuklukları

ISBN9786053970682
Basım Yılı2010
Basım Sayısı5
Sayfa Sayısı410
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)Gerald Fenichel
Çeviri EditörüVildan BAYTOP

Yorum Yaz

Klinik Çocuk Nörolojisi

Klinik Çocuk Nörolojisi

Yorum Yaz