Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Biyoloji ve Genetik

Genetik Temel İlke ve Kavramlar Daha büyük görüntüle

Genetik Temel İlke ve Kavramlar

9786257564045

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

280,00 TL


KDV Hariç: 280,00 TL

20. Yüzyılın başında bir bilim dalı olarak ortaya çıkan Genetik özellikle yüzyılın ortalarından itibaren son derece yoğun bir gelişme göstermiştir. Günümüzde Biyolojinin en önemli dallarından birini oluşturduğu gibi tıp, bitki ve hayvan yetiştiriciliği ve endüstrinin çeşitli kesimlerindeki çalışmalarda geniş çapta yararlanılan temel bilimlerden biri durumuna gelmiştir. Ayrıca, teknolojik gelişmelerin hızlandığı son yıllarda son derece ilgi çekici sonuçların alındığı modern biyoteknolojinin temeli de büyük ölçüde genetik mühendisliğine dayanmaktadır.
    Bilimsel olduğu kadar sosyal yaşamı da büyük ölçüde etkileyen bilim dalları arasında yer alan genetiğin gelişimini hazırlayan ve hızlandıran bilgileri kapsayan bu kitapta konular, canlılarda gözlenen karakterlerden yola çıkılarak ele alınmıştır. Bu karakterlerin dölden döle geçiş biçimleri ve karakterlerde meydana gelen değişimlere göre olayların nedenleri ortaya konulmuş ve bunlara ilişkin genetiğin ana ilkeleri ve kavramları verilmiştir. Günümüzde de geçerliliğini koruyan bu klasik bilgiler moleküler genetik, insan genetiği, populasyon genetiği, sitogenetik, immünolojik genetik, ekogenetik gibi alt dallarda ele alınan konuların da temelini oluşturmaktadır.
    Esas olarak Üniversitelerimizin çeşitli Lisans programlarında Genetik ve onunla ilgili dersleri okuyan öğrenciler için hazırlanmış olan bu kitabın amacı genetiğin kapsamına giren ana konularda günümüze kadar elde edilen bilgileri iletmektir. Ayrıca, böyle bir kitabın biyoloji öğretmenleri, tıp, tarım vb. uygulamalı alanlarda çalışanlar ve bu bilim dalıyla ilgilenenler için bir başvuru kitabı niteliğinde olacağı umulmaktadır.

ISBN9786257564045
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı224
Yazar(lar)Prof. Dr. Güler TEMİZKAN

Yorum Yaz

Genetik Temel İlke ve Kavramlar

Genetik Temel İlke ve Kavramlar

Yorum Yaz