Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Beslenme ve Diyet Kitapları

Diyabetin Beslenme Tedavisinde Karbonhidrat Sayımı Daha büyük görüntüle

Diyabetin Beslenme Tedavisinde Karbonhidrat Sayımı

9786059215459

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

380,00 TL


KDV Hariç: 380,00 TL

Siz diyabetlilere beslenme tedavisi uygularken amacımız, diyabetle ilgili belirtileri ortadan kaldırmak veya hafifletmek, diyabete bağlı oluşabilecek hastalıkları önlemek veya geciktirmektir. Burada en önemli görev size düşüyor. Çünkü diyabet ve siz, ömür boyu birlikte yaşayacaksınız. Onunla iyi geçinebilmek için yanlış olan beslenme alışkanlıklarınızı değiştirip, yerine, sizin için olumlu olan sağlıklı beslenme alışkanlıkları koymanız, günlük öğün planınızı ve besin değişimlerini öğrenmeniz ve belirtilere uygun acil önlemler almanız gereklidir. 
Diyabette uygulayacağınız beslenme, sağlıklı olmak isteyen herkesin uygulaması zorunlu olan beslenme kurallardır. Özel bir besine ve diyabetik ürüne ihtiyacınız yoktur. Sağlıklı olan herkesin yiyebileceği besinleri, belirli kurallar çerçevesinde tüketebilirsiniz. Beslenme ile ilgili öğreneceğiniz bilgiler, diyabetinizin kontrolünün temelidir ve belki de tedavinizin en güç sayılabilecek yönü, bu bilgilerin gündelik yaşamla bütünleştirilmesidir. Genellikle yemek yeme alışkanlıklarını, sosyal ve duyusal faktörler etkiler, ancak, aileniz ile birlikte ve aynı yemeği yemeniz, yöresel yemekleri sağlıklı beslenmeye uyarlamanız, toplantılarda, okulda veya işyerinde yiyeceğiniz yemeklerden size uygun olanları seçmeniz, sağlıklı beslenme kurallarını uygulayarak beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz mümkündür. Biz diyetisyenlerin görevi ise; beslenme ile ilgili bu değişiklikleri yaparken size eğitim vermek, rehberlik ederek hedeflediğiniz kan şekerine, kan yağlarına ve kan basıncına ulaşmanızı sağlamaktır. Bunu gerçekleştirmek için de, sizinle aramızda köprü görevi görecek bazı öğün planlama yaklaşımlarından yararlanırız. İşte “karbonhidrat sayımı”da bu öğün planlama yaklaşımlarından birisidir. Karbonhidrat Sayımı’nı öne çıkaran en önemli özellik:“Kan şekerini, karbonhidratın cinsi değil, miktarı yükseltir” cümlesidir.
ISBN9786059215459
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı240
Yazar(lar)Prof. Dr. M. Emel Tüfekçi Alphan

Yorum Yaz

Diyabetin Beslenme Tedavisinde Karbonhidrat Sayımı

Diyabetin Beslenme Tedavisinde Karbonhidrat Sayımı

Yorum Yaz