Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Beslenme ve Diyet Kitapları

Klinik Nütrisyon Uygulama İlkeleri Daha büyük görüntüle

Klinik Nütrisyon Uygulama İlkeleri

9786059541312

Hatiboğlu Yayınevi

310,00 TL

295,00 TL


KDV Hariç: 295,00 TL

Klinik nütrisyonun uygulanmasında öncelik bireyin beslenmesinin sağlanması yanında klinik sonuçlarının da geliştirilmesidir. Klinik nütrisyon, 20 YY'da yeni bir görüş ve uygulama olarak ortaya çıkmıştır. Bu uygulamada hastanın beslenmesi öncelik olmuş, malnütrisyon ve hastalık arasında ilişki kurulmuş, besin ögelerinin yeni bir kavramına güvenilmiştir. Klinik nütrisyon sadece bir organizma-çevre, ilişkisi olarak düşünülmemelidir.

Klinik nütrisyon uygun güncel kanıta dayalı bilgi, uzmanlık, müdahale yöntemi, sağlık bakımı koşulları altında sağlık çalışanlarının hasta bireyle etkileşimini sağlayan, kendi başına bağımsız bir bilim ve uygulama alanıdır. Klinik nütrisyonun bilgi felsefesinin belirlenmesi; karşılaşılan sorunlar, bilginin üretimi, sosyal ve teknolojik çevrenin gelişmesi, bu alanda çoğalan etik sorunların ortaya konması bu alanın güçlenmesine yardımcı olabilir. Bu kitap klinik nütrisyon alanında çalışanlara, ileride bu alanda çalışacaklara yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

ISBN9786059541312
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı536
Yazar(lar)Prof. Dr. Muhittin Tayfur Dr. Öğr. Üyesi Çetin Özbek Öğr. Gör. Banu Süzen

Yorum Yaz

Klinik Nütrisyon Uygulama İlkeleri

Klinik Nütrisyon Uygulama İlkeleri

Yorum Yaz