Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Beslenme ve Diyet Kitapları

OBEZİTE VE DİYABET Daha büyük görüntüle

OBEZİTE VE DİYABET - Obesity and Diabetes

9786254065064

Nobel Akademik Yayıncılık

245,00 TL

208,25 TL

-15%


KDV Hariç: 208,25 TL

Obezite ile ilişkilendirilen Tip 2 diyabet, günümüzde en yaygın diyabet şeklidir. Aynı zamanda metabolik sendromu oluşturan diğer birçok kardiyovasküler risk faktörleri ile de ilişkilidir. Kardiyovasküler hastalığa bağlı morbidite ve erken morbiditenin azaltılması için “diyabezite”nin etkili yönetimi çok önemlidir. Başarılı "Pratikte Diyabet (Diabetes in Practice)" serisinin bir parçası olarak Obezite ve Diyabet'in İkinci Basımı, gelişmiş dünyadaki en acil sağlık sorunlarından ikisi olan diyabet ve obezite arasındaki bağlantıya odaklanmaktadır. Kitap, Tip 2 diyabetin değişen epidemiyolojisinden metabolik sendromun temel nedenlerinin analizine kadar değişen konuları kapsamaktadır.
Etnik azınlıklarda obezite yönetimi ve iş yerinde obezite konularında yeni bölümler içerir.
Birçok pratik çözüm önerisi sunar.
Hem birinci hem de ikinci basamak sağlık hizmetlerinde obezitenin klinik değerlendirmesine ve yönetimine modern bir yaklaşımı açıklar.
Çocukluk çağı “diyabezitesi” gibi ortaya çıkan sorunları ve obezitenin polikistik over sendromu üzerindeki etkisini kapsar.
Tüm bölümler güncellenmiştir.
Obezite ve Diyabet'in İkinci Basımı, hem birinci hem de ikinci basamakta diyabetle ilgilenen klinisyenler, pratisyen hekimler, pediatristler, endokrinologlar ve beslenme uzmanlarının yanı sıra obezite ile ilgilenen öğrenci ve araştırmacılar için de yararlı olacak şekilde obezite ve diyabet yönetimini pratik terimlerle ele almaktadır.

ISBN9786254065064
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı342
Yazar(lar)Anthony H. Barnett, Sudhesh Kumar
Çeviri EditörüBahittin Kahveci, Neslihan Saruhan Güler, Elif Adanur, Elif Öztürk

Yorum Yaz

OBEZİTE VE DİYABET - Obesity and Diabetes

OBEZİTE VE DİYABET - Obesity and Diabetes

Yorum Yaz