Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Beslenme ve Diyet Kitapları

Kadın Beslenmesi Tedavisi Erkek Beslenmesi Tedavisi Daha büyük görüntüle

Kadın Beslenmesi Tedavisi Erkek Beslenmesi Tedavisi

9786057578334

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

320,00 TL


KDV Hariç: 320,00 TL

Beslenme; büyüme ve gelişmenin sağlanması, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için besinlerin kullanılması olarak tanımlanmakta olup hastalıklardan korunma ve kaliteli bir yaşamın sürdürülmesi yönünden en temel koşulların başında gelmektedir. Sağlık uygulamalarını düzeltilmesi ve beslenme tedavisine önem verilmesi; hastalıkları önlemenin yanı sıra, sakatlıkları ve erken ölümleri de azaltmaktadır. Bu bağlamda, hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde beslenmenin önemi her geçen gün artmaktadır.

 

Hastalıkları epidemiyolojileri incelendiğinde genellikle cinsiyete göre bir takım farklılıkların olduğu görülmektedir. Aslında erkekler ve kadınlar birçok yönden birbirine benzemekle birlikte, iki cinsiyet arasında önemli biyolojik ve davranışsal farklılıklar vardır. bu farklılıklar, birçok yaygın hastalığın belirtilerin, epidemiyolojisini, patofizyolojisini ve dolayısıyla sağlık hizmetlerine yaklaşımını etkiler. Bu önemli farklılıklar bilinmesine rağmen, cinsiyete özgü sağılık hizmetleri yeterli değildir.

 

Sağlıklı bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenme, ihtiyacımız olan makro ve mikro besin ögelerinin diyetle alınarak gereksinimlerin karşılanabilmesi için önemlidir. Kadınlar açısından besinler doğru miktarlarda tüketildiğinde adölesan, gebelik ve emziklilik dönemlerinde sağlıklı bir gelişim sağlanmakta, vücut fonksiyonları korunmakta, yaşamın ileri dönemlerinde birçok kronik hastalığa yakalanma riski azalmaktadır. Özellikle üreme çağındaki kadınların gereksinimleri doğrultusunda makro-mikro besin ögelerinin alınması gebelik ve emziklilik dönemlerini daha sağlıklı geçirmeleri ve sağlıklı çocuklara sahip olmalar açısında önemlidir. Ayrıca kadınlara özgü veya kadınlarda daha sık görülen bazı hastalıklarının gelişiminin veya ilerlemesinin önlenebilmesi açısından beslenme anahtar bir rol oynamaktadır.

 

                                                                                                                                                                                                                   Editör: Prof. Dr. Gamze Akbulut 

ISBN9786057578334
Basım Yılı2019
Basım Sayısı1.Baskı
Sayfa Sayısı532
Yazar(lar)Prof. Dr. Gamze Akbulut
Ebat "cm"16*24 karton kapak renkli kuşe

Yorum Yaz

Kadın Beslenmesi Tedavisi Erkek Beslenmesi Tedavisi

Kadın Beslenmesi Tedavisi Erkek Beslenmesi Tedavisi

Yorum Yaz