Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Yetersizlikten Etkilenmiş Çocuklarda Beden Eğitimi Etkinlikleri Daha büyük görüntüle

Yetersizlikten Etkilenmiş Çocuklarda Beden Eğitimi Etkinlikleri

9786059354257

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

Canan Özdoğan

Yetersizlikten Etkilenmiş Çocuklarda Beden Eğitimi Etkinlikleri

Bu kitabın hazırlanmasında esas amaç; özel eğitim uygulama okullarında eğitim gören orta, ağır (özellikle orta düzey) zihinsel yetersiz ve orta düzey otizmden etkilenmiş öğrencilerin, müfredat kapsamında amaçlanan becerileri, beden eğitimi dersinde kazandıktan sonra, kitapta sunulan oyunlarla pekiştirmesidir.

Kitapta, Milli Eğitim bakanlığı, Özel Eğitim Genel müdürlüğü, Beden Eğitimi dersi öğretim programında bulunan genel amaçlar, özel amaçlar ve davranışlar paralelinde çeşitli oyunlar bulunmaktadır.

Öz el eğitim faaliyeti yürüten okullarda çalışan beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarım, öğrencilerine amaçladığı becerileri kazandırdıktan sonra, herhangi bir arayışa girmeden, kitapta mevcut olan oyunları, sınıflarında kullanabilsinler istedim.

Oyunlar, meslektaşlarımın yabancı olduğu tarzda olmamakla birlikte, belki de bir çok arkadaşım normal eğitim veren okullarda uyguladıkları ders ve antrenmanlarda, bu tarz ısınmalar yapmaktadır. Buradaki fark, oyunlarımızın özel çocuklarımızın seviyelerine uygun hale getirilmesidir.

Zihinsel engelli öğrencilerimiz şunları yapar veya yapamaz diye bir genellemeye girmemeliyiz. Normal öğrencilerle yaptığımız her çalışmayı, bu çocuklarımızın yapabileceği düzeye getirip, kullanılacak araçları ona göre seçersek, katılımlarının fazla olduğunu göreceğiz. Özellikle öğrencilerimizin yeteneklerini ve ilgilerini yakalayabileceğimiz çalışmalar, onların istekle aktiviteye katılmasını sağlayacaktır.

ISBN9786059354257
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı144
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Canan Özdoğan

Yorum Yaz

Yetersizlikten Etkilenmiş Çocuklarda Beden Eğitimi Etkinlikleri

Yetersizlikten Etkilenmiş Çocuklarda Beden Eğitimi Etkinlikleri

Yorum Yaz