Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Dijital Kültür Ortamında Bilgi Hizmetleri ve Kütüphaneciler Daha büyük görüntüle

Dijital Kültür Ortamında Bilgi Hizmetleri ve Kütüphaneciler

9786052015766

Hiperlink Yayınları

28,00 TL

22,40 TL

-20%


KDV Hariç: 22,40 TL

Kültür olgusu, tarih boyunca önce sözle sonra yazıyla varlık bulmuşken, günümüzde içinde hem söz (ses), hem yazı, hem görüntü, hem de başka unsurları barındıran bambaşka bir alana, dijital ortama taşınmıştır. Bugün, yaşayışımız, düşünüşümüz, eylemlerimiz, kısaca yaşam tarzımız, bilgi teknolojilerinin etkisiyle şekillenmekte ve dijital kültür olarak ifade ettiğimiz kavramı oluşturmaktadır. Dijital kültür toplumun bütün katmanlarını ve birçok meslek kolunu etkilemiş, sosyal ve ekonomik hayatta büyük değişim ve dönüşüm süreçleri başlatmıştır.

 

Bu süreçler, geleneksel kütüphanecilik hizmetlerinin günümüz bilgi arama davranışlarına hitap edebilirliğinin yeniden değerlendirilmesini gerektirmektedir. Dijital dünyaya sonradan adapte olmuş insanların ihtiyaçlarına cevap vermekte bile zaman zaman zorlanan bilgi ve belge merkezlerinin, dijital çağda doğmuş büyümüş nesiller için yeni sistem ve hizmetler geliştirmesi gereği ortadadır. Bu bağlamda, bilgi hizmeti veren personelin dijital çağ insanı ile aynı dili konuşup konuşamadığı, yeni nesil ihtiyaçlara cevap verip veremediği de sorgulanmalıdır.

 

Bu kitapta, dijital kültür ile bilgi ve belge yönetimi ilişkisi irdelenmekte; dijital kültürün bilgi hizmetlerine yansımaları, kütüphanelerin örgüt yapısı, temel unsurları, teknik hizmetler ve kullanıcı hizmetleri bakımından ele alınmaktadır. Ayrıca, İstanbul’daki üniversite kütüphanelerinin verdikleri hizmete dair bir envanter sunulmakta ve kütüphane çalışanlarının dijital kültüre ilişkin sosyal ve meslekî tutumlarını ortaya çıkarmak amacıyla yapılan insan odaklı bir araştırmanın verileri paylaşılmaktadır.

ISBN9786052015766
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı267
Yazar(lar)Mehlika Karagözoğlu Aslıyüksek

Yorum Yaz

Dijital Kültür Ortamında Bilgi Hizmetleri ve Kütüphaneciler

Dijital Kültür Ortamında Bilgi Hizmetleri ve Kütüphaneciler

Yorum Yaz