Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

FİZİKSEL AKTİVİTE YOLUYLA BİREYSEL VE SOSYAL SORUMLULUK ÖĞRETİMİ Daha büyük görüntüle

FİZİKSEL AKTİVİTE YOLUYLA BİREYSEL VE SOSYAL SORUMLULUK ÖĞRETİMİ

9786051338415

Nobel Akademik Yayıncılık

182,00 TL

154,70 TL

-15%


KDV Hariç: 154,70 TL

FİZİKSEL AKTİVİTE YOLUYLA BİREYSEL VE SOSYAL SORUMLULUK ÖĞRETİMİ

Bijen FİLİZ , Yavuz ÖZER

Don HELLISON , Human

Bireysel ve Sosyal Sorumluluk Öğretimi (BSSÖ) modelinin ortaya çıkmasını sağlayan Don Hellison, 1970'li yıllardan itibaren Amerika Birleşik Devletleri'nde modelle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Don, beden eğitimi ile yaşam becerileri ve değerlerini öğretme fikrinin filizlenmesinden önce, 1970'in ilk yıllarından itibaren masum düşük gelirli ailelerden gelen yüksek risk faktörlü gençlerle sorumluluk alma davranışları ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalardan elde edilen deneyimlerle BSSÖ fikrini; önce Amerika Birleşik Devletleri'nde çocuklarla olan çalışmalarıyla, daha sonra ülkede yaygınlaşan çalışmalarla ve de pek çok başka ülkedeki üniversite öğrencileri, öğretmenler, gençler ve antrenörlerle yapmış olduğu çalışmalarla aşama aşama şekillendirmiş ve geliştirmiştir. Modelle ilgili bu ana kaynak kitapta aktarılan bilgiler, devam eden süreç içerisinde ortaya çıkan tüm fikirleri ve anlayışları geliştirmek ve paylaşmak üzere Don'un bir meslek hayatı boyunca sarf edilmiş çabalarının son halidir. 
Dünyada beden eğitimi öğretim programlarında yer alan ve okullarda uygulanan altı öğretim modelinden birisi olan BSSÖ modeli hakkında geniş bilgi verilen bu yapıtta, okul ortamında, sınıfta, oyun alanında, teneffüste, beden eğitimi dersinde, okul sonrası alternatif programlarda, spor salonu dışında, spor kamplarında ve fitness çalışmalarında, ortaokul ve lise öğrencilerine bireysel ve sosyal sorumluluk almayı öğretmenin teorik ve uygulama aşamaları adım adım aktarılmaktadır.
Bu kitapta beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler, fiziksel aktivite uzmanları, program liderleri, gençlik çalışanları; yani beden eğitimi ve fiziksel aktivite alanında çocuklar ve gençlerle çalışan herkes için atıflar yer almaktadır. Ülkemiz için beden eğitimi alanında yeni bir yaklaşım olan BSSÖ modelini anlatan bu kitabın, modelin beden eğitimi dersi ve fiziksel aktivite programlarında uygulanması açısından eğitmenlere- uygulayıcılara, akademik anlamda çalışma yapanlar açısından üniversite öğrencilerine, araştırmacılara ve akademisyenlere faydalı olacağı düşünülmektedir.

ISBN9786051338415
Basım Yılı2014
Basım Sayısı3. Baskıdan Çeviri
Sayfa Sayısı228
Kitap DiliTürkçe
Çeviri EditörüBijen FİLİZ , Yavuz ÖZER
Editör(ler)Don HELLISON , Human

Yorum Yaz

FİZİKSEL AKTİVİTE YOLUYLA BİREYSEL VE SOSYAL SORUMLULUK ÖĞRETİMİ

FİZİKSEL AKTİVİTE YOLUYLA BİREYSEL VE SOSYAL SORUMLULUK ÖĞRETİMİ

Yorum Yaz