Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Dönüşümcü Liderlik Bağlamında Örgütsel Vatandaşlık ve Örgütsel Adalet Daha büyük görüntüle

Dönüşümcü Lı̇derlı̇k Bağlamında Örgütsel Vatandaşlık ve Örgütsel Adalet

9786051337555

Nobel Akademik Yayıncılık

Tükendi

Liderlik konusu, insanlık tarihi kadar eski olmasına rağmen devamlı yenilenen ve gelişen bir kavramdır. Liderlik kabiliyeti, her insanda az veya çok bulunan ve istendiğinde geliştirilebilen bir meziyettir. Her insan, bir şekilde lider olabilir ama dönüşümcü lider olmak oldukça zordur. Dönüşümcü lider olabilmek için köklü değişimleri yapabilmek, takipçilerini istekli ve hevesli olarak hedefe yönlendirip sonuç alabilmek ve ortada eser bırakabilmenin gerekli olduğu söylenebilir. Tabiri caizse, “gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek” gerekir.
Örgütsel vatandaşlık kavramı da son yıllarda oldukça tartışılmaya ve araştırma konusu yapılmaya başlanmıştır. Nasıl ki bir ülkede yaşayan insanlar, oranın vatandaşı olarak her türlü sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıp ülkenin daha iyi hale gelmesi için çabalıyorlarsa, içinde bulundukları örgüt (işletme, organizasyon, teşebbüs) için de görevlerini en iyi şekilde yapıp kendilerinden beklenilenin üstünde gayret göstermeleri gerekmektedir. Dönüşümcü liderler de takipçilerini, çalıştıkları örgüte bağlayıp potansiyellerinin tamamını kullandırmaya çalışıp örgütsel vatandaşlığı tesis etmeye çalışırlar. Bunu yaparken de örgütsel adaletten ayrılmamaya özen göstermelidirler. İşyerine bağlı olan ve örgütsel adaletin sağlandığı organizasyonlar, daha başarılı olacaktır.
Bu kitapta ele alınan konular, akademisyenlere, öğrencilere ve iş hayatı içinde olan herkese yararlı olacak konuları kapsamaktadır. Bugünümüzün dünden daha iyi olması ve huzurlu bir dünya dileğiyle…

ISBN9786051337555
Basım Yılı2014
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı248
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Celaleddin SERİNKAN , Yasemin ÜRKEK ERDİŞ

Yorum Yaz

Dönüşümcü Lı̇derlı̇k Bağlamında Örgütsel Vatandaşlık ve Örgütsel Adalet

Dönüşümcü Lı̇derlı̇k Bağlamında Örgütsel Vatandaşlık ve Örgütsel Adalet

Dönüşümcü Liderlik Bağlamında Örgütsel Vatandaşlık ve Örgütsel Adalet

Yorum Yaz