Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

ÇALIŞMA HAYATINDA TÜKENMİŞLİK SENDROMU - Tükenmişlikle Mücadele Teknikleri Daha büyük görüntüle

ÇALIŞMA HAYATINDA TÜKENMİŞLİK SENDROMU - Tükenmişlikle Mücadele Teknikleri

9786051337524

Nobel Akademik Yayıncılık

120,00 TL

102,00 TL

-15%


KDV Hariç: 102,00 TL

Her dönemde “çağımızın hastalığı” şeklinde dillerde olan “tükenmişlik sendromu”; günlük yaşamın içinde ve özellikle çalışma hayatında hemen herkesin kendisini içinde bulabileceği bir sorundur. Çoğu zaman iş hayatına büyük hayallerle ve ideallerle başlayan ve başarılı bireylerin; bir süre sonra farklı sebeplerle kendilerini duygusal açıdan yıpranmış hissetmeleri, daha önce duyarlı oldukları iş çevrelerine karşı ilgilerini kaybederek duyarsızlaşmaları ve kişisel başarı duygularında azalma hissetmeleri şeklinde belirtilerle tükenmişliği rapor ettikleri görülmektedir. Bu durum, onların performanslarının düşmesine, yaptıkları işe ve beraber çalıştıkları insanlara karşı saygılarını yitirmelerine, işlerine ve çalıştıkları yerlere karşı bağlılıklarını kaybetmelerine sebep olmaktadır.
Bireylerin psikolojileri, sosyal çevreleri ve hatta fiziksel sağlıkları üzerinde yıkıcı etkileri olan tükenmişlik; aynı zamanda işletme yöneticileri ve çalışanları açısından önemli bir işgücü kaybı yaratmaktadır. Bu nedenle üzerinde önemle durulması gereken, alınabilecek önlemlerin ve çözüm yollarının sadece bireylere bırakılamayacağı bir konu olarak düşünülmelidir.

ISBN9786051337524
Basım Yılı2014
Basım Sayısı2
Sayfa Sayısı247
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Olca SÜRGEVİL DALKILIÇ

Yorum Yaz

ÇALIŞMA HAYATINDA TÜKENMİŞLİK SENDROMU - Tükenmişlikle Mücadele Teknikleri

ÇALIŞMA HAYATINDA TÜKENMİŞLİK SENDROMU - Tükenmişlikle Mücadele Teknikleri

Yorum Yaz