Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

POSTKOLONYALİZM: Tarihsel Bir Giriş Daha büyük görüntüle

POSTKOLONYALİZM: Tarihsel Bir Giriş

9786059253031

Matbu Kitap

76,00 TL

60,80 TL

-20%


KDV Hariç: 60,80 TL

Alanın en önde gelen isimlerinden birinin kaleminden çıkan bu eser, 'postkolonyalizmi' hem teorik hem de tarihî yönleriyle ele almaktadır. Robert Young postkolonyal teorinin ortaya çıkışını Avrupa, Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki sömürge karşıtı hareketler üzerinden ele alıp bu bölgelerde özgürlük mücadelelerinin öncüleri hâline gelmiş olan Cabral, Connolly, Fanon, Gandhi, Guevara, Nkrumah, Mao, Mariategui, Senghor gibi isimlerin çalışmalarını inceleyerek ve kadın aktivistlerin oynadığı rolü de dikkate alarak çok geniş kapsamlı bir analize tabi tutmaktadır.

Young'a göre postkolonyal eleştiri, kurulu Avrupamerkezci bilgi türüne kültürel alanda karşı çıkmaktadır; fakat aynı zamanda radikal siyasi tarafını da geliştirerek küresel düzlemde sosyal adaleti kurmada sömürgecilik karşıtı hareketlerin tecrübelerinden yararlanmalı ve eleştirilerini bu tarafa doğru da yöneltmeye başlamalıdır.

Postkolonyal teori ile yeni tanışanlar için oldukça faydalı bir giriş niteliğinde olan bu kitap, aynı zamanda alanda derinleşmek isteyen okuyuculara da alanın dinamikleri ve tarihî gelişimi üzerine taze bir bakış açısı sunmaktadır.

ISBN9786059253031
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1. Baskıdan Çeviri
Sayfa Sayısı672
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Robert J. Young
Çeviren(ler)Burcu Toksabay Köprülü , Sertaç Şen
Editör(ler)Lütfi Sunar , Firdevs Bulut

Yorum Yaz

POSTKOLONYALİZM: Tarihsel Bir Giriş

POSTKOLONYALİZM: Tarihsel Bir Giriş

Yorum Yaz