Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Eğitim Felsefesi Daha büyük görüntüle

Eğitim Felsefesi

9786051333311

Nobel Akademik Yayıncılık

203,00 TL

172,55 TL

-15%


KDV Hariç: 172,55 TL

Kitabın bu baskısına, birinci baskıda olmayan İbn Haldun ve Ziya Gökalp konuları eklendi.
Türkiye’de yazılan eğitim felsefesi kitaplarında, hep Batıdaki filozoflar işlenip Türk Eğitim Sisteminin gelişmesine etki eden Türk eğitim düşünürleri ders konusu yapılmıyor. Oysa bu kitapta, Yusuf Has Hacip, Farabi, İbn Sina ve Şeyh Bedrettin gibi filozoflar ile Mevlana, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre gibi mutasavvıflar da yer aldı.

 

Yine Türkiye’de yazılan eğitim felsefesi kitaplarında, sadece filozofların düşüncelerine yer verilmekte fakat Türkiye’nin eğitim problemlerine ve bunların çözümlerine pek değinilmemektedir. Bu kitapta eğitim sorunları, ele alınıp tartışılarak çözüm yolları gösterilmeye çalışıldı. Bu baskıda, bunlar, güncellenerek yenilendi. Bununla ilgili olarak, ilk baskıda, giriş kısmında yer alan Türk Eğitim Sistemine Felsefi Yaklaşım konusu, kitabın sonundaki ekler kısmına alındı.

 

Kitapta, filozoflara ait özlü sözler ile okuma parçaları ve filozoflar geçidi yer almaktadır. Bunlar hem öğrenmeyi kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bunlardan zevk alarak eğitilmelerini sağlayacaktır.
Felsefe kitaplarında, güncel bilgiler ile tablo ve resim gibi görselleri kullanmak pek olanaklı değildir. Buna rağmen ekler kısmında yer alan Türk Eğitim Sistemine Felsefi Yaklaşım başlıklı kısımda güncel bilgiler ile tablolara yer verilmiştir. Ayrıca ilgili yerlere filozof resimleri de konulmuştur. Bunlar öğrencilerin ilgisini çekecektir.

 

Kitabın en önemli özelliklerinden biri, dilinin son derece sade ve anlaşılır olmasıdır. Bu durum, öğrenci başarısını büyük ölçüde etkiler. Nitekim pek çok okur, yazarın bir başka ders kitabını, zevkle okuduklarını ve dilini çok akıcı bulduklarını söylemişlerdir.

ISBN9786051333311
Basım YılıŞubat, 2019
Basım Sayısı3. Baskı
Sayfa Sayısı336
Yazar(lar)İbrahim Arslanoğlu
Ebat "cm"16x23,5

Yorum Yaz

Eğitim Felsefesi

Eğitim Felsefesi

Yorum Yaz