Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Yönetim Üzerine İkinci İnceleme Daha büyük görüntüle

Yönetim Üzerine İkinci İnceleme

Ebabil Yayınları

22,00 TL

19,80 TL

-10%


KDV Hariç: 19,80 TL

Siyasal iktidarı doğru biçimde anlamak ve onu kökeninden türetmek için, bütün insanların nasıl bir doğa durumunda olduklarının düşünmeliyiz. Bu durum, insanların doğa yasası sınırları dâhilinde, izin istemeksizin ve başka herhangi birinin isteğine bağlı olmaksızın, eylemlerini düzenlemeye ve mülkleriyle kişilikleri üzerinde uygun olduğunu düşündükleri biçimde tasarrufta bulunmaya yarayan yetkin bir özgürlük durumudur.

Liberalizm / Liberal Düşünce denildiğinde en önemli düşünürlerden birisi John Locke ve Yönetim Üzerine İkinci İnceleme adlı eseridir. Liberal düşüncenin, eşitlik ve özgürlük başta olmak üzere, temel kavramlarının kökenini sunan Yönetim Üzerine İkinci İnceleme, aynı zamanda liberal demokrasinin temellerine de ışık tutmaktadır. Bununla birlikte kitabın bütünü göz önüne alındığında liberal düşünce karşıtı yaklaşımlar barındırdığı da görülecektir. Locke’u sosyalist düşüncenin kaynakları arasında gören bakış açılarının yersiz olmadığını ortaya koyan bu durum Locke’un özgün yönlerinden birisidir. Liberalizm kitaplığının temel kitaplarından birisi olan Yönetim Üzerine İkinci İnceleme, liberalizmin kökenlerini merak edenler için kaçırılmaması gereken kaynak bir kitaptır. İlk baskısı Ebabil Yayınlarından Hükümet Üzerine İkinci İnceleme adıyla çıkan Yönetim Üzerine İkinci İnceleme, Fahri Bakırcı’nın özenli çevirisi ve yeniden gözden geçirilmiş ikinci baskısıyla Ebabil Yayınları’ndan çıktı.

Basım Yılı2012
Basım Sayısı2.
Sayfa Sayısı156
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)John Locke
Çeviren(ler)Fahri Bakırcı

Yorum Yaz

Yönetim Üzerine İkinci İnceleme

Yönetim Üzerine İkinci İnceleme

Yorum Yaz