Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

YÜKSÜZ DİYALEKTİK Husserl Fenomenolojisi Üzerine Bir Deneme Daha büyük görüntüle

YÜKSÜZ DİYALEKTİK Husserl Fenomenolojisi Üzerine Bir Deneme

9786059814133

Ebabil Yayınları

80,00 TL

64,00 TL

-20%


KDV Hariç: 64,00 TL

Transandantal fenomenolojinin diyalektiğini diskursif düşünmeyi, görgüsel olguları, ilineksel deneyimleri nötralize ederek ilerlediği ve herhangi bir inanç ve onun korrelatı olarak varlık kipine karşı nötr olduğu, zıt veya farklı şeyleri birleştirirken nötralize ederek hareket ettiği için nötral ya da yüksüz diyalektik olarak adlandırıyorum.
Platon diyalektiği diskursif düşünmeyi diskursif düşünme yoluyla araştırmanın sonunda devre dışı bırakmasına karşın, transandantal fenomenolojik diyalektik diskursif düşünmeyi nötrleştirme yoluyla felsefi düşünme veya araştırmanın en başında devredışı bırakmaya başlar. Elbette Husserl'in çelişmezlik ilkesinin ya da genel olarak mantık ilkelerinin geçerliliği konusunda kuşkusu yoktur. Bununla birlikte, yüksüzleştirici diyalektik hakikati mümkün tamlığında kavramak ve şeylerdeki olanaklı bağdaşmaz heterojen özsel tekillikleri ortaya çıkarmak için argümantatif aklı sınırlılığından ötürü askıya alır, dondurur.

ISBN9786059814133
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1.
Sayfa Sayısı96
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Habip Türker

Yorum Yaz

YÜKSÜZ DİYALEKTİK Husserl Fenomenolojisi Üzerine Bir Deneme

YÜKSÜZ DİYALEKTİK Husserl Fenomenolojisi Üzerine Bir Deneme

Yorum Yaz