Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

BAĞLANMA HÜRRİYETİ - Bir Gabriel Marcel Okuması Daha büyük görüntüle

BAĞLANMA HÜRRİYETİ - Bir Gabriel Marcel Okuması

9786056407888

Tükendi

125,00 TL

100,00 TL

-20%


KDV Hariç: 100,00 TL

Batının, muhtelif pozitivizm tarzları, materyalizm ve analitik felsefenin etkisi altında olduğu bir dönemde Marcel; aşk, sadâkat, îman ve umutla varlık sırrı'na ulaştıran yolu hatırlattı. İnsanın bireysellikten ziyade birliktelikte hür olduğunu vurguladı. Varolmak bağlanmaktır derken, bizi bir Aşk Etiği'ne davet etti.
Marcel'de “bağlanma”; “ben”in, “sen” ile olan aracısız, dolaysız, içten ve sırlı ilişkisidir. “Mutlak Sen” konumundaki Tanrı'ya yükselişin başlangıç yeridir. Bir taraftan kişi için, “oluş” anlamı taşır; diğer taraftan ise, etik anlamda “güven”, “umut” ve bir “biz” oluşturma süreci, ancak onun açısından bir mânâ kazanır. Dinin varoluşsal olarak algılanıp yaşanabileceği temel tecrübe, bu “bağlanma” ediminde gizlidir. Îman kavramı ancak onunla anlaşılabilir. Aile, kardeşlik, toplum ve insaniyetin, “sır”lı bütünlüğüdür bağlanma. Bu edimin ifade ettiği varoluşsal vaad edişlerin artık yaşanamıyor olması ise, modern dünyanın bunalımını izah ederken karşılaştığımız başlıca etkendir.

ISBN9786056407888
Basım Yılı2014
Basım Sayısı1.
Sayfa Sayısı172
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Fulya BAYRAKTAR

Yorum Yaz

BAĞLANMA HÜRRİYETİ - Bir Gabriel Marcel Okuması

BAĞLANMA HÜRRİYETİ - Bir Gabriel Marcel Okuması

Yorum Yaz