Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Türkiye'de Ruhçu ve Maddeci Görüşün Mücadelesi Daha büyük görüntüle

Türkiye'de Ruhçu ve Maddeci Görüşün Mücadelesi

9786059689267

Nobel Akademik Yayıncılık

150,00 TL

127,50 TL

-15%


KDV Hariç: 127,50 TL

Bu kitap, gençler arasında da büyük rağbet gördü. Bilhassa üniversite gençliği arasında yıllarca el kitabı gibi dolaştı. Bu alaka yine de eksilmiş sayılmaz. Şimdi 5. baskıya ulaşmış olması da bir başarı sayılır.

Daha sonraki birçok çalışmaya örnek ve model olan bu kitap, gençlere cesaret vermiş, yakın geçmişteki fikir hayatımızın çok mühim bir köşesini aydınlatmış, günümüzdeki bazı problemlerin daha yakından incelenmesinde ışık tutmuştur. Tabii bu arda maddeci düşünceyi benimseyen bazı kimselerin kara listesine girmiş ve yazarı da onların hışmına uğramıştır. Yayımlandıktan ve yazıldıktan 30 yıl sonra keşfedip kitabının 100 sayısını bu tezin tenkidine ayıranlar da çıkmıştır. Bu hususta Ali Nejat Ölçen’e verilen bir cevabı “Cevaplı Ön söz” de bulabilirsiniz.

“Süleyman Hayri Bolay, son yüzyıl fikir tarihimizde materyalizm ve sipritüalizm mücadelesine dair hazırladığı lisans tezini neşrediyor. Böylece yakın fikir tarihimize ait ilk monografinin yayımlanması bu yeni yolda çalışmak isteyenlere cesaret verici başarılı bir adım olacaktır.

ISBN9786059689267
Basım YılıMayıs, 2018
Basım Sayısı6. Baskı
Sayfa Sayısı346
Yazar(lar)Süleyman Hayri Bolay
Ebat "cm"16x23,5

Yorum Yaz

Türkiye'de Ruhçu ve Maddeci Görüşün Mücadelesi

Türkiye'de Ruhçu ve Maddeci Görüşün Mücadelesi

Yorum Yaz