Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Araştırma Yöntemleri

Araştırma Yöntem ve Stratejileri Daha büyük görüntüle

Araştırma Yöntem ve Stratejileri

9789944157070

Hiperlink Yayınları

22,50 TL

18,00 TL

-20%


KDV Hariç: 18,00 TL

This product is not sold individually. You must select at least 4 quantity for this product.

9 Nisan 1975'te Trabzon'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Dokümantasyon ve Enformasyon Bölümü'nden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nde, Referans Kütüphanecisi ve Avrupa Dokümantasyon Merkezi Birimi'nde amir olarak görev yaptı. ABD Illinois Institute of Technology Paul V. Galvin Library'de kullanıcı ( hizmetleri ve bilgi teknolojileri alanında, Münih Bavyera Devlet Kütüphanesi'nde ise sayısallaştırma, dijital kütüphane ve arşiv konularında eğitim aldı.

 

Şu anda Karadeniz Teknik Üniversitesi Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi'nde uzman kütüphaneci olarak çalışmaya devam etmekte olan yazar, kütüphanedeki tanıtım ve kullanıcı eğitimi programlarının yanı sıra, çeşitli seminer, proje ve ders kapsamında "bilimsel bilgiye erişim" konusunda eğitim vermekte ve Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu'nda (ANKOS) görev almaktadır. Çağımızda, kütüphaneler ve İnternet aracılığıyla basılı ve özellikle elektronik ortamda araştırmacıların ve öğrencilerin kullanımına geçmişe oranla çok daha fazla bilgi sunulmaktadır.

 

Bilgiye, gerektiğinde nasıl ve nereden erişileceği, değerlendirilmesi, bilginin araştırmada ve eğitimde etkin kullanımı açısından büyük önem taşımaktadır. Araştırmada kullanılan yöntem ve tekniklerin öğrenilmesi, araştırmacıların çalışmalarını kolaylaştıran araçlar olup, zamandan tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca bu yöntemler çerçevesinde araştırma tekniklerinde de uyulması gereken kurallar da işlenmekte olup, öğrenciler ve araştırmacılar için kolaylık sağlamaktadır.

ISBN9789944157070
Basım Yılı2010
Sayfa Sayısı140
Yazar(lar)Beyhan Karpuz

Yorum Yaz

Araştırma Yöntem ve Stratejileri

Araştırma Yöntem ve Stratejileri

Yorum Yaz