Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Ağız Diş Çene Hastalıkları Ve Cerrahisi

Temporomandibular Eklem Cerrahisi Daha büyük görüntüle

Temporomandibular Eklem Cerrahisi

9789752777064

Güneş Tıp Kitabevi

390,00 TL


KDV Hariç: 390,00 TL

Temporomandibular eklem (TME) rahatsızlıkları toplumun yaklaşık %25’inde bulunmaktadır. Hastaların birçoğu bilinen konvansiyonel yaklaşımlarla cerrahisiz olarak tedavi edilebilirken, bu konvansiyonel yaklaşımların başarısız olduğu durumlarda ise açık eklem cerrahisi endikasyonu ortaya çıkmaktadır. TME hastalıkları ağırlıklı olarak diş hekimliği fakültelerinde çene cerrahları tarafından tedavi edilmesine rağmen, ülkemizde belirli merkezlerde açık eklem cerrahisi uygulanmakta ve buna bağlı olarak uzmanlık eğitiminde eklem cerrahisi pratiği daha çok arka planda kalmaktadır. Aynı zamanda cerrahi teknikler konusunda hem teorik hem de görsel olarak kısıtlı Türkçe kaynak olması bu cerrahinin diğer ülkelere kıyasla daha az uygulanmasına sebep olmaktadır. Literatüre baktığımızda ise, son yıllarda diskektomi cerrahisinin konvansiyonel yöntemlerle tedavi edilemeyen TME rahatsızlığı olan bireylerde ağrının azalmasında ve çene fonksiyonlarının geri kazanımında oldukça başarılı olduğu görülmektedir.


Kitabın Özellikleri:
• Hazırlanan kitapta, TME’ye olan cerrahi yaklaşımı teorik bilgiyle birlikte temel cerrahi teknikleri de resimler ile mümkün olduğunca aşama aşama vererek zenginleştirilmeye çalışıldı.
• Kitap temelde TME cerrahisini anlatırken kitabın başlangıcında TME rahatsızlıkları ile ilgili genel bir bilgi verildi ve ilerleyen bölümlerde ise cerrahi yaklaşımlar detaylandırıldı. 
• Klinikte karşılaşılaşılabilinecek patolojiler de göz önüne alınarak kitap bölümlere ayrılarak anlatıldı. Bu yüzden ilk bölümden son bölüme kadar bir bütünlük ile ele alınmalı ve okunmalıdır. Örneğin preauriküler yaklaşım, diskektomi bölümünde oldukça ayrıntılı anlatılırken, aynı tekniğin uygulanabileceği ankiloz cerrahisinde ise daha yüzeyel anlatılmıştır. 
• Ayrıca, TME cerrahisi sırasında ve sonrasında karşılaşılacak olası komplikasyonlara da kitabın sonunda değinildi

ISBN9789752777064
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı112
Yazar(lar)Celal Çandırlı, Mehmet Demirkol

Yorum Yaz

Temporomandibular Eklem Cerrahisi

Temporomandibular Eklem Cerrahisi

Yorum Yaz