Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Adli Tıp ve kriminoloji

Tıbbi Uygulama Hataları Daha büyük görüntüle

Tıbbi Uygulama Hataları

9789750253263

Seçkin Yayıncılık

133,00 TL

106,40 TL

-20%


KDV Hariç: 106,40 TL

Tıbbi Uygulama hataları özellikle son yıllarda çok gündeme gelen bir konu olarak dikkati çekmektedir. Hastaların konu hakkında bilgilenmeye başlamaları daha önce fark edilmeyen bir çok hatanın gün yüzüne çıkmaya başlamasına neden olmaktadır. Hasta hakları ile başlayan bu bilinçlenme kısa sürede bu tip olaylara bağlı davaların da artmasına neden olmuştur.

Tıbbi Uygulama hatalarında çok önemli detayların iyi bilinmesi gerekmektedir. Bunların başında aydınlatılmış onam alınması gelmektedir. Sonrasında tanı ve tedavide doğru seçimlerin yapılması gelmektedir. Özellikle komplikasyon /hata ayrımının yapılabilmesi de tıbbi uygulama hatalarındaki en önemli boyutlardan birisidir.

Güncelleşmiş ve genişletilmiş bu ikinci baskının dünya ülkelerindeki durum ve uzmanlık dallarındaki uygulamalarda ortaya çıkan hataların tanımlandığı bölümler dışında her geçen gün yaygınlaşmaya başlayan defansif tıp uygulamaları ile bu konuda önemli yere sahip olan adli sigortacılık konuları da kitapta anlatılmaktadır. Ayrıca bilirkişilik ve adli tıp uygulamaları hukuksal prosedürle birlikte önemli yer tutmaktadır.

Konu Başlıkları
n1.jpgTanı Hataları
n1.jpgKomplikasyonlar
n1.jpgAydınlatılmış Onam
n1.jpgDefansif Tıp
n1.jpgBilirkişilik
n1.jpgSigorta Sistemi
ISBN9789750253263
Basım Yılı2015
Sayfa Sayısı430
Yazar(lar)oğuz polat

Yorum Yaz

Tıbbi Uygulama Hataları

Tıbbi Uygulama Hataları

Yorum Yaz