Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Adli Tıp ve kriminoloji

Çocuk İstismarı – 1 Daha büyük görüntüle

Çocuk İstismarı – 1

9789750243998

Seçkin Yayıncılık

Tükendi

74,00 TL

59,20 TL

-20%


KDV Hariç: 59,20 TL

Toplumumuzun çok önemli problemlerinin başında gelen "Çocuk İstismarı" her geçen gün artarak karşımıza gelmektedir. Çocuk istismarı içinde özellikle cinsel istismar konusu gizli kalarak ortaya çıkmamaktadır. İstismarın yarattığı zararın sadece fiziksel olmadığını, meydana gelen ruhsal travmanın çok daha büyük zararlar oluşturduğu gözlenmektedir.

İstismara maruz kalan çocukla görüşme yapmakla başlayan süreç sonrasında teşhis, tedavi, hukuksal süreçler, uzun dönemli psikolojik destek ve sosyal hizmetler desteği gibi uzun bir zincir olarak devam etmektedir. Başlangıç hareketi olan çocukla görüşme başlı başına bir eğitimi ve bilgi donanımı gerektiren bir durumdur. Çocuk istismarının her aşamasında bilgili, donanımlı ve bu konuda eğitilmiş olmak çok önemlidir. 

Cinsel istismar özellikle ensest gibi aile içinde yaşandığında açığa çıkması çok zor olan olgulardır. Ancak çocuğun böyle bir travmaya maruz kaldığını gösteren işaretlerin ne olduğunu bilinmesi halinde problemi ortaya çıkartmak mümkün olacaktır. Bu da çocuk istismarının kısa ve uzun etkilerini bilerek mümkündür. 

Çocuk istismarının sadece mağdur açısından değerlendirilmesi yeterli değildir. Özellikle pedofili olgularında saldırganın profilini bilmek ve hareketlerinin neler olabileceğini öğrenmiş olmak çocukların korunması açısından çok temeldir. Multidisipliner bir yaklaşımın çok önemli olduğu çocuk istismarı olgularında tüm meslek grupları ama özellikle sağlık çalışanları, hukukçular, öğretmenler, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları konu hakkında bilgilenmeli ve özellikle olgu yaklaşımlarını öğrenmelidirler. 

Konu Başlıkları
n1.jpgTanım
n1.jpgFiziksel İstismar
n1.jpgCinsel İstismar
n1.jpgEnsest, Pedofili
n1.jpgÇocuklarda Cinsel Sömürü
n1.jpgDuygusal İstismar
n1.jpgİhmal
n1.jpgMünchausen By Proxy Sendromu
n1.jpgAkranlar Arası Şiddet
n1.jpgMadde Kullanma
n1.jpgTürkiye'de Durum
n1.jpgDünya'da Durum
n1.jpgRisk Altındaki Çocuklar
ISBN9789750243998
Basım Yılı2017
Basım Sayısı2
Sayfa Sayısı439
Yazar(lar)Prof. Dr. Mehmet Oğuz Polat

Yorum Yaz

Çocuk İstismarı – 1

Çocuk İstismarı – 1

Tüm Boyutlarıyla
Çocuk İstismarı – I

Yorum Yaz